Digital skalapæl

Online vandstandsmålinger

Viden om vandstanden i åer, vandløb, regnvandsbassiner m.m. er værdifuldt i mange situationer. Med denne prisbillige, men valide sensorløsning skabes der mulighed for flere målepunkter af vores overfladevand. Målepunkter, der giver mulighed for mere målrettet grødeskæring og anden vedligehold, og for at etablere early warning systems og give information til borgere og andre, som interesserer sig for vandstanden ifm. fx fiskeri og lignende. Via login her på siden eller integration til egne løsninger via vores API kan data løbende overvåges og blive præsenteret i forskellige former. 

Systemet står allerede i flere kommuner landet over. Er du interesseret i at prøve så tøv ikke med at kontakte os.

digital skalapæl

kr 2999
pr stk
  • Data abonnement/år kr. 2499
  • Inklusiv opsætning
  • Løbende vandstandsmåling hvert 15. minut 24/7
  • 35.000 målinger årligt
  • Adgang til data via webportal
  • Adgang til data via API

DATAFANGST

Hvert 15. minut måler sensoren vandstanden, som derefter bliver registreret videre i systemet. Målingen sker via en tryksensor, hvor systemet ud fra trykbelastningen beregner vandstanden med stor nøjagtighed. Vandstanden kan aflæses enten som en kote eller som en vandstand (dybde).

Netværk

Sensoren sender data via Sigfox-netværket, der dækker 99,7 % af Danmark. Sigfox er et cloud-baseret lavenergi-netværk, der gør, at ingen ekstra lokale opsætninger, såsom Wi-Fi eller SIM-kort, er nødvendige. Samtidig sikrer brugen af Sigfox en høj sikkerhed i datatransmission og -opbevaring.

Data og funktioner

Som kunde får du adgang til HedeDanmarks egen platform, hvor det er muligt at se datagrafer for forskellige perioder. I graferne kan der indsættes tekst og annotationer, og data og grafer kan downloades eller printes, hvorefter materialet er klar til at blive præsenteret til dit behov.

Use case​

Se hvordan Gribskov Kommune bruger vandstandsmåleren

Brugervejledning

For at sikre en korrekt installation og den bedste kvalitet i dataene, opfordrer vi til at følge instruktionerne i brugervejledningen. Her findes:

  • Specifikationer på sensoren
  • Monteringsvejledning
  • Installationsvejledning 
  • Beskrivelse af platformen 

Download brugervejledningen i PDF her. 

Vejledning ved køb

Ved førstegangskøb af en sensor løsning tilkommer et opstartsbeløb på kr. 4.000. Opstartsbeløbet inkluderer oprettelse på hjemmesiden, tilknytning af sensorer, samt introduktion omkring produktet, platformen og opsætning.

Da der kan være områder, hvor Sigfox-netværket ikke dækker fuldstændigt og afbrud i datatransmission kan opstå, kan det være nødvendigt at opsætte en repeater. Opleves der problemer med netværksdækning kan denne tilkøbes i shoppen. Hvis der ikke ønskes at købe en repeater, er det muligt for kunden at annullere aftalen. Her betaler kunden for fragtomkostninger ved returnering, mens evt. betalt opstartspris og abonnement refunderes. 

Fragtomkostninger ved forsendelse af produkter afholdes altid af kunden og kan ses på webshoppen. 

Opstår der skader eller hærværk på produktet som HedeDanmark ikke har ansvaret for, kan en ny fremsendes for en pris af 2500 kr. inklusiv opsætning. Ønskes en ny fremsendt eksklusiv opsætning kan denne købes for 1500 kr. + fragt. I begge tilfælde fortsætter kunden i samme abonnement som tidligere. Ved ophør af abonnementsaftale skal produktet returneres i funktionsduelig tilstand til HedeDanmark. Overholdes dette ikke indenfor 5 hverdage efter ophørt abonnement, bliver kunden faktureret 1500 kr. 

Se aftale grundlag for yderligere specificering af vilkårene ved køb. 

Luk menu
×
×

Kurv